Multitasking kan ifølge nogle forskere reducere produktiviteten med omkring 40 procent.

Du kender det sikkert. Du er lige kommet igang med en vigtig opgave og telefonen ringer. Du tager den og 1 minut senere afsluttes samtalen.
Tilbage til opgaven. Første tanke – “hvor kom jeg fra?”.
Efter nogle minutter er du tilbage, hvor du slap opgaven. Nu dukker der så en e-mail op. Du tænker, at hvis du lige skimmer den, så ved du, hvad den handler om, og så er den lettere at klare senere. Måske er det oven i købet en vigtig e-mail.
Tilbage til opgaven igen.  Første tanke – “hvor kom jeg fra?”.

Ja, sådan kan det blive ved og tiden går og går uden, at du kommer videre i din opgave.

Referencer:

  • The Myth of Multitasking – Dave Crenshaw http://www.youtube.com/watch?v=yr8W8ejX6To
  • American Psychological Association. (2006). Multitasking: Switching costs. Fundet på http://apa.org/research/action/multitask.aspx

Det effektive råd

  • Planlæg hvad du vil gøre – og gør det
  • Mens du gør det, eliminer da flest mulige forstyrrelser

Dvs. sæt din telefon på lydløs og luk dit e-mail program, og sæt dig gerne et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Den tid du efterfølgende skal bruge på at besvare beskederne på din telefonsvarer er rigtig godt givet ud.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk