Er du igang med at sætte mål for det kommende år, tænker du nok over følgende. Hvordan vil det være anderledes end dette? Hvad kunne være muligt? Hvad ønsker jeg at opnå?

Det at sætte mål, som ikke “løber ud i sandet” kræver øvelse og erfaring. De fleste af os har nok prøvet at opleve følelsen af fiasko, når vi tilfældigt får kigget på den liste over mål, vi lavede for “længe siden”.

For at undgå denne oplevelse er her de ti mest almindelige fejl, som folk gør, når det kommer til opstilling af mål:

1. De behøver ikke skrive dem ned

Medmindre et mål er skrevet, er det blot et ønske. Du forpligter dig ved at nedskrive og sætte noget i gang. Du præciserer, hvad du ønsker og begynder at fokusere på, hvordan du kan nå det.

2. De skaber for mange

Et gammelt kinesisk ordsprog siger: “En mand, som jager to kaniner fanger ingen af ​​dem”. Du har sandsynligvis brug for mere end et enkelt mål, men du er nødt til at holde fokus på et overskueligt antal af dem. Jeg anbefaler ikke mere end 7-10.

3. De laver dem kun for én del af deres liv

De fleste mennesker er vant til tanken om oprettelse karrieremål. Men livet er langt mere end dit job. Vil du være glad og opfyldt, har du brug for mål i hver af de store områder af livet – åndelige, fysiske, ægteskabelige, relationelle , etc.

4. De behøver ikke gøre dem konkrete

De fleste mål – selv nedskrevne, lider af at være for vage. “Jeg ønsker at skrive en bog” eller “Jeg ønsker et bedre ægteskab” er for generelt. Hvilken bog vil du skrive? Hvordan du ønsker at forbedre dit ægteskab?

5. De behøver ikke gøre dem målbare

Den eneste måde hvorpå du kan vide, om du har opnået et mål, er ved at kvantificere det. “Tabe 10 kg” er meget bedre end “tabe mig”. “Tjen 10% mere, end jeg gjorde sidste år” er bedre end “tjene flere penge”. Når du er i tvivl, tildel et nummer eller en procentdel.

6. De behøver ikke tildele en deadline

Alt for ofte bliver det vigtige ofret på alteret, til fordel for det der haster. En deadline er en måde, hvorpå du skaber uopsættelighed, og tvinger dig selv til at være opmærksom på, hvad der er vigtigt. Uden en deadline, er der for lidt pres på for at få det gjort. Det er for nemt at trække tiden ud.

7. De behøver ikke holde dem synlige

Hvor mange gange har du nedskrevet et sæt mål og aldrig kigget på dem igen? Det er derfor, du har brug for en plan for at holde dem synlige. Dette uanset om det betyder, at du gennemgår dem dagligt, ugentligt eller med regelmæssig mellemrum.

8. De behøver ikke strække ud over deres comfort zone

Sikre mål er kedelige mål. Medmindre vi sætter vores mål uden for vores komfort zone, vil vi ikke finde dem overbevisende nok til rent faktisk at følge op og nå dem. De bør ikke være urealistiske, men de skal være udfordrende.

9. De behøver ikke gøre dem personligt overbevisende

Når du forfølger et meningsfuldt mål, er det spændende. At opnå målet, betyder så meget mere. Men “halvvejs” er der, hvor de fleste af os går i stå. For at undgå dette er vi nødt til at nedskrive motivationsfaktorer for hvert mål. På den måde identificerer vi, hvorfor det er vigtigt, og hvad der er på spil.

10. De behøver ikke identificere den næste handling

Du behøver ikke en omfattende handlingsplan for hvert mål. Men du nødt til at identificere den næste handling, så du kan indlede og fastholde momentum.

2014 venter

Chancen er heldigvis, at du kommer gennem 2014, på den ene eller anden måde. Det kan være endnu et år ligesom i år og sidste. Eller det kan være noget andet … noget ekstraordinært … noget fantastisk! Valget er dit.

Måske er ovenstående værktøjer lige det, du har brug for at gøre dette til dit bedste år nogensinde.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Tak til Michael Hyatt for inspirationen til indlægget.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk