20% af dine opgaver står for 80% af dine resultater. Ved du hvilke opgaver det er?

Paretos princip kan med stor fordel integreres i dit arbejdsliv. Når du er opmærksom på hvilke opgaver, som virkelig gør en forskel, kan du lettere prioritere din arbejdstid.

Når de forventede mål skal opnås, har alt for få et reelt fokus på de konkrete opgaver, der er vigtigst. I stedet bliver rigtig mange fanget i “hastefælden”, som jeg skrev om her. De bruger derfor alt for meget tid på opgaver, som slet ikke har samme virkning og effekt på deres og virksomhedens resultater.

De effektive råd

  • Kend dine mål og prioriter dem efter vigtighed. Undgå at have mere end 2-3 mål i gang på samme tid og et samlet antal på maksimum 7-10. Et andet godt råd er at dele dine mål op i 90 dages perioder. Det er nemlig lettere for os at overskue denne kortere periode end fx et helt år
  • Identificer hvilke opgaver der er nødvendige for at opnå dine mål. Når du kender dine mål, så etabler som minimum den næste handling. Hvis du kan så opdel dine mål i mindre opgaver af 1-3 timers varighed. Det er lettere for dig at løse sådanne opgaver. Samtidig er det også lettere at flytte rundt på disse opgaver, hvis der opstår behov herfor
  • Hav altid planlagt hvornår du løser netop disse opgaver og lad ikke andre opgaver få højere prioritet. Det bedste råd du kan gøre er til sidst at lægge disse opgaver ind i din kalender og behandle dem som aftaler, du virkelig ønsker at holde. Tænk på dem som et vigtigt møde – bare med dig selv. Det er helt ok at sige nej til en anden aftale, når du har planlagt en vigtig aftale med dig selv
© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk