En af de bedste metoder til at fastholde gode resultater er ved at evaluere sit arbejde. Desværre oplever langt de fleste, at de har for travlt til at gøre dette. Dermed er risikoen høj for, at de samme “fejl” vil kunne ske igen og igen.

Den reflektion der sker gennem evaluering, har meget stor værdi, og bliver alt for sjældent udnyttet fuldt ud.

Den tid du bruger på at evaluere og integrere den læring, du får af evalueringen, kommer mange gange tilbage i form af mere effektive arbejdsvaner.

Brug din kalender som dagbog

Har du som mig dine opgaver tidsplanlagt i din kalender, så er det rigtig godt løbende at tilpasse din planlægning, til det der skete. Du får ikke fuldt udbytte uden denne opfølgning. Det er ligesom et budget, der ikke følges op med et regnskab.

 • Juster varigheden på dine opgaver, til den tid du reelt brugte
 • Tilføj de ting du nåede, som du ikke havde planlagt
 • Flyt de opgaver du ikke nåede, hen til hvor du nu planlægger, at nå dem
 • På den måde får du en dagbog, som du kan lære af.

Vores hjerne kan langt fra altid huske, hvor lang tid den pågældende opgave tog sidst, og hvornår jeg egentlig gjorde hvad. Det skal vores hjerne heller ikke. Den skal være fokuseret på at løse vores vigtigste opgaver.

De effektive råd

 • Juster hver dag din kalender til det der skete.
 • Afslut hver arbejdsdag med at bruge 5-10 minutter på at afklare følgende spørgsmål.
   • Hvad gik godt i dag?
   • Hvad skulle jeg have gjort anderledes?
 • Juster derefter dine konklusioner i din kommende planlægning
 • Afslut ugen med at kigge tilbage, evaluere og samle op på dine konklusioner
© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk