Afbrydelser er en af effektivitetens største fjender. Når vores hjerne bliver afbrudt, tager det tid at komme tibage til udgangspunktet. Den tid er rent tidsspilde og kan løbe op i timer hver dag.

For rigtig mange er afbrydelser en del af hverdagen, som ikke kan undgås. Det er dog muligt at effektivisere din håndtering, så den reducerer din effektivitet mest muligt.

De effektive råd når du skal håndtere afbrydelser

  • Har du mange afbrydelser fra bestemte personer, så planlæg en tid hvor I har dialog. Dette betyder, at personen nu samler de ting til bunke, I senere skal drøfte. Personen vil stadig kunne afbryde dig, men det vil nu kun være med ting, som ikke kan vente til jeres dialog. Dette reducerer som regel min. 80% af afbrydelserne
  • Når du laver dagens vigtigste opgave, så sørg for at have slået telefon og e-mail fra. Dvs. hold et møde med dig selv. Når opgaven er gjort, samler du op på de ting, der kunne have gjort, at du måske slet ikke var blevet færdig med opgaven
  • Sørg også for at din hjerne ikke hele tiden forstyrrer dig med ting, som du skal huske. Disse små afbrydelser, hvor du lige kommer i tanke om… er tidsrøvere. For at undgå dette skal du sørge for, at du har skrevet alt det ned, du skal huske
  • Når du bliver afbrudt af personer, så sig at du er midt i noget, og spørg om du kan vende tilbage. Det kan være svært at være nærværende, hvis du tænker på den opgave du er i gang med. Aftal evt. hvornår med det samme
© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk