Ser du dig selv farende fra opgave -til- opgave?

Fortæller du dig selv (og andre), at du ikke har tid til at få alting gjort?

Eller har din arbejdsindsats i ugevis været 110%?

Måske er tiden kommet til at trykke på “pauseknappen”, så du kan få samlet op.

Midlertidig standsning for produktivitetens skyld

Jeg har gennem tiden mødt flere personer, som efter deres opfattelse har så travlt, at de ikke har tid til at tage en pause.

Men nogle gange er du nødt til at holde pause for at komme videre.

I værste fald kan det ende med, at din krop fortæller dig, at nu er det nok, og så kan det tage meget længere tid, inden du er helt klar igen.

Stop for at komme foran

Det kan synes ulogisk, men nogle gange er du nødt til at stoppe op for at komme foran.

At tage en pause for at spørge dig selv, hvad, hvordan, og hvorfor du gør tingene kan være præcis, hvad du behøver for at sikre, at du når dine mål og sikrer fremdrift.

Andre gange kan du bare have brug for en pause til at genoplade og forebygge udbrændthed.

Her er 10 situationer, hvor du bør overveje til at trykke på din pauseknap

  1. Når du er bagud. Det kan være nødvendigt til at træde på bremsen for at bevæge sig fremad igen. Hvis du altid arbejder på gårsdagens arbejde, vil du aldrig give nutidens den opmærksomhed, den har brug for. Tag en pause og indhent
  2. Når du leverer mindre end dit bedste. Hvis kvaliteten af ​​dit arbejde er faldende, er det tid til at stoppe op og vurdere årsagen. Ofte ved du det. Tag en pause og få din præstation tilbage til dine standarder
  3. Når du har brug for mere tid. Stoppe, når jeg allerede nu ikke har tid nok ? Ja, stop og evaluer. Hvis du fx har 9 aftaler i dag, har du måske brug for at holde pause og justere. Du vil takke dig selv for at geare ned
  4. Når du er igang med at gøre noget, du ikke du skulle. Hvis du er i gang med trivielt arbejde istedet for dine vigtigste opgaver, er du nødt til at stoppe op og omprioritere
  5. Når du trænger til en pause. Ingen kan arbejde ud over deres grænser for længe. Du vil brænde ud, hvis du ikke holder pause og kommer dig. Vent ikke til dit helbred tager over
  6. Når du farer afsted. Der er meget sandhed i det gamle ordsprog “Hastværk er lastværk”. Hvis du arbejder så hurtigt, at du laver fejl, kommer du kun til at skabe mere arbejde. “Hvis du ikke har tid til at gøre det rigtigt første gang , hvornår har du så tid til at lave det om?”
  7. Når du ikke er klar. Denne skal ikke bruges som årsag til ikke at handle eller som overspringshandling. Men hvis du ved, du ikke er klar, så tag en pause og forbered din dag
  8. Når du skal træffe en vigtig beslutning. Når du har brug for at træffe en vigtig beslutning i livet, så tag en pause og foretag et bevidst valg. Det er bedre at tage en pause og træffe din beslutning end at lade livet gøre det for dig
  9. Når du er syg. Du kan kun presse dig selv så langt. Hvis du ikke tager en pause, vil livet finde en måde at gøre det for dig. Hav endvidere respekt for andre og bring ikke din sygdom med dig på arbejde
  10. Når du skal nyde livet og tiden med andre. Du kan ikke skynde på – at have det sjovt. Du kan heller ikke tvinge kvalitetstid sammen med dine kære. Du er nødt til at holde pause og nyde tid sammen med dem. Sæt andre ting på hold, mens du tilbringer tid sammen med din familie og venner.
© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Tak til Craig Jarrow for inspirationen til indlægget.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk