Du kender det sikkert. Du får en ny e-mail, og der kommer en besked frem på dit “skrivebord”, måske også med lyd. Du ser på din smartphone og kan på de små ikoner se, hvor mange ulæste mails du har. Det kan også være du får besked, når nogen skriver til dig på de sociale medier.

Hvad gør du, når du får disse små forstyrrelser?

Rigtig mange tager imod forstyrrelsen, og kigger lige i indbakken eller på beskeden.

Tager du imod forstyrrelsen, skal du vide at du sansynligvis mister mange værdifulde minutter, da det vil tage dig 5 til 20 minutter, før du er tilbage på sporet igen, med det du var i gang med.

Ofte lader vi disse forstyrrelser tage over, med den begrundelse, at det kan være noget mere spændende eller vigtigt. Det er bare sjældent sådan. Det kan også være, at du tænker, at du er mere produktiv, når du løbende løser disse opgaver.

I virkeligheden falder din produktivitet drastisk, når du springer fra en ufærdig opgave for at løse en anden. I stedet skal du gøre din opgave færdig og så gå i gang med den næste. Altid kun en opgave af gangen. Det er meget sjældent, at en opgave/besked ikke kan vente 1-2 timer, med at blive løst/besvaret.

De effektive råd

Hjælp dig selv med ikke at blive forstyrret ved at:

  • Slå alle lyde, ikoner og beskeder fra på dit e-mail program og på dine andre digitale enheder
  • Aftal med dig selv, at du ikke vil lade dig forstyrre, før du er færdig med opgaven
  • Sørg for du har tid til at håndtere disse forstyrrelser i løbet af dagen. Planlæg evt. tid til dem
© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk