En af de største årsager til at du ikke kan holde fokus på den opgave, du er i gang med, er sansynligvis, at din hjerne er fyldt med ting, du skal huske.

Vores hjerne kan huske mange ting, men ikke uden omkostninger. I bund og grund er vores hjerne mest effektiv, når den skal fokusere på den aktuelle opgave og ikke andet.

Dit manglende fokus kan dagligt koste dig timer pga. ineffektivitet

Hvordan sikrer du så, at hjernen fungerer bedst muligt? Svaret er ved at sikre, at den ikke skal huske på noget.

Her kommer “brain dump” ind i billedet. Sørg for at du ikke skal huske noget ved at have alt skrevet ned. Planlæg derefter hvornår du skal lave de enkelte opgaver. Dette gælder både arbejdsmæssige og private opgaver.

De effektive råd

Brug et digitalt notesværktøj til at nedskrive dine tanker om hver opgave, når du kommer i tanke om det. Personligt bruger jeg værktøjet Evernote. Fordelen ved Evernote er, at det virker på alle mine digitale enheder inkl. smartphone og tablet. Det betyder, at jeg altid har det ved hånden, når jeg kommer i tanke om noget nyt, som jeg skal huske, eller vil tilføje til noget eksisterende.

Planlæg hvornår du vil løse dine opgaver. Reserver tid i din kalender til dine opgaver.  Når det er tid til den enkelte opgave, ser du i dit digitale notesværktøj, hvad det er du skal, og hvad dine tanker om opgaven er.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk