Din personlige effektivitet har en afgørende betydning for dine resultater.

Hvor personlig effektiv du er, er en kombination af flere kompetencer samt bevidste eller ubevidste handlinger.

Her får du 5 råd, der virkelig gør en positiv forskel på din personlige effektivitet.

De effektive råd

Gør en ting af gangen og gør den færdig – ingen multitasking – Mulitasking er en af de største tidsrøvere, og når vi multitasker falder kvaliteten på den enkelte opgave. Forsøg altid at holde fokus på en opgave af gangen.

Kend dine mål – Uden mål har du ingen retning og kan ikke prioritere mellem dine opgaver. En ting er sikkert. For at nå dine mål skal du også vælge ting fra. Dvs. uden mål er det svært at vide, hvilke ting der skal vælges til og fra.

Hav alle dine opgaver samt tanker om hver opgave nedskrevet – Dit hoved må ikke skulle huske på noget. Vores koncentrationsevne mindskes, når den skal huske på flere ting, og det går ud over kvaliteten.

Når du beslutter at lave en opgave, så skal den samtidig tidsplanlægges, og du skal beslutte hvornår, den skal løses – Det er afgørende for din integretitet, at du holder dig til din planlægning. På samme måde er din integretitet afgørende for, at du får gjort det, du har planlagt. Skal du ændre din planlægning, så beslut hvornår du istedet løser opgaven.

Planlæg realistisk – Tidsplanlægningen af en opgave skal indeholde tid til, at du kan løse den i det arbejdsmiljø, du arbejder i. Det er altid en fordel at isolere sig, når du laver din vigtigste opgave. Kan du ikke isolere dig, så inkluder tid til, at du bliver forstyrret af omgivelserne.

© MERE TID – Fordi vi gør op med den fortravlede hverdag

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk