Du kender det sikkert. Du er kommet ud af døren i sidste øjeblik på vej til et møde. Du skulle lige have lavet det “sidste”, inden du skulle afsted.

Er du på vej til mødet i bil, så bliver det en barsk tur, hvor lyskryds og billister får en verbal overhaling, hvis de kommer i “vejen” for dig.
Går turen gennem din arbejdsplads er det i rask gang/løb og de kolleger der “lige” så muligheden for en kort dialog, får kort proces.

Du når dit møde, måske lige et par minutter for sent, og sætter dig ned. Du er stadig irriteret/fortravlet. Du tænker den første tid af mødet stadig på de opgaver, som du alligevel ikke nåede at blive helt færdig med. Der går derfor tid inden du er helt nærværende i mødet, hvis du når at blive det.

Er ovenstående noget der tit sker for dig, så prøv dette.

Sørg altid for at planlægge transport til mødet. Også ved interne møder på arbejdspladsen. Er der kørsel involveret så inkluder altid en ekstra buffer på 15 min. ved almindelige aktiviteter. Ved vigtige aktiviteter (du skal nå et fly eller et meget vigtigt møde) så øg din buffer til 30 min. Denne ekstra buffer er altså ud over det, du i dag inkluderer i din planlægning, nemlig trakfiksituationen og parkeringsforhold m.m.

Undgå stress og jag og bliv mere effektiv.

3 effektiv grunde til ankomme i god tid til dit møde

  1. Dit stress og jag op til mødet tager værdifuld energi fra dig. Den stress og irritation som samles skal du bruge energi og tid på at komme af med igen.
  2. Når du ankommer i god tid, kan du altid fylde din tid med små opgaver af kort varighed. (Dem du tidligere lavede inden du tog afsted i sidste øjeblik). På den måde spilder du ikke tiden. Du har altid din telefon, tablet eller computer med dig. Det kan være du lige kan svare på en mail eller foretage en opringning.
  3. Ved at være i god tid  kan du gøre dig mentalt klar til mødet. Det betyder, at du fra start har fokus og nærvær, og det er netop disse 2 elementer, der er skaber effektive møder.

Husk til sidst at planlægge en buffer mellem møder, der ligger tæt op af hinanden. Du skal have tid til at få planlagt de handlinger, mødet har afstedkommet, inden du går videre til det næste. Ellers vil du bruge unødig energi på at huske dem, og de vil stjæle lidt af dit fokus og nærvær til det næste møde.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk