Efterlader du e-mails i din indbakke med det ene formål at skulle huske at håndtere eller læse dem senere? Hvis det er tilfældet, så bruger du indbakken til at håndtere både e-mail og opgaver, og det er to meget forskellige ting.
Istedet bør du bruge din opgaveliste og kalender, som arbejder tæt sammen med din e-mail. Dette vil hjælpe dig med at bruge mindre tid på at gennemgå din indbakke. Derigennem mere tid på at få lavet dine vigtigste opgaver.

E-mail og opgaver skal skilles ad

Men hvorfor er det nødvendigt at skille de 2 ting ad? Årsagen er, at når du kombinerer e-mail og opgavehåndtering, så bliver opgaven med at læse og besvare dine e-mails voldsomt forstyrret. Du vil mange gange i løbet af en dag blive forstyrret af de e-mails, du efterlader i din indbakke for at undgå, at du ikke glemmer at håndtere dem. Blandt disse gemte e-mails er der er sikkert også par to-do påmindelser, du har sendt til dig selv.
Denne tilgang besværliggører også styringen af din opgavehåndtering.
Når du har brug for hurtigt at identificere den opgave, som du skal løse som den næste, bremses du af at skulle dykke ned i din indbakke og arbejde dig i gennem gamle e-mails.

Grunden til at så mange falder i fælden med at kombinere e-mail og opgavehåndtering er, at e-mail er forbundet med meget af det, vi gør i vores arbejds- og privatliv. Mange af dine opgaver kommer i form af e-mails, og mange andre opgaver kræver, at du skal læse eller sende e-mails som en del af det at få opgaven gjort.

Hvad er så løsningen på denne ineffektive udfordring.

De produktive råd

  1. Det første du skal gøre er at vende dig til at behandle din indbakke, som din postkasse derhjemme. Den skal tømmes hver gang.
  2. Når du sorterer/tømmer din indbakke (2-3 gange pr dag) løser du alle opgaver, som du kan løse på max. 2 minutter. De e-mails/opgaver som kræver mere end 2 minutter flytter du over i en mappe i dit e-mail program. Kald fx mappen “Til behandling”.
  3. Når du har planlagt tid til at håndterer disse e-mails og opgaver, behandler du dem en af gangen.
  4. Opgaver som tager længere tid at løse, reserverer du tid til i din kalender.
  5. Opgaver som du ikke får løst i dag, og som kan løses på under 30 min., sætter du på din opgaveliste og planlægger på hvilken dag, du løser dem. Disse opgaver kan du evt. flytte til en mappe “Planlagt”, så de ikke forstyrrer i mappen “Til behandling”.
© MERE TID – Fordi vi gør op med den fortravlede hverdag

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk