At være effektiv er ikke altid lige til og uden omkostninger. Nogle gange gør det lidt ondt.

Ubehag, sårede følelser eller endda skuffelse.

Er du villig til at udholde disse kortvarige “smerter” med henblik på at nå dine mål?

“No pain, no gain” gælder også, når du er effektiv

Succesfulde mennesker ved, at det ikke er let at skabe fremskridt. Det tager tid, og du skal lave en masse arbejde for at få fremdrift. Du vil opleve nederlag og måske “falde ned”.

Du er nødt til at tro på dig selv, dine mål og din overbevisninger. For det – at få tingene gjort, er ikke altid uden ubehag.

Her er nogle eksempler på, hvornår det kan gøre ondt at være effektiv

  • Når du siger nej. Nogle gange er du nødt til at sige nej. Du vil måske såre andres følelser, men hvis du aldrig forsvarer din egen tid, så vil andre fortsætte med at tage den, indtil du ikke har noget tilbage. At sige nej til andre (og dig selv) er en nødvendig færdighed for at beskytte din tid
  • Ikke at gøre hvad du har mest lyst til. Nogle gange er der tid til at gøre, hvad du vil, men at have disciplin til at gøre, hvad du er nødt til at gøre er, hvad der bevæger dig fremad. Har du har styrke til at lægge det til side, som du har lyst til for at gøre, hvad du skal gøre?
  • Når du presser dig selv. For at opnå nye resultater kan det betyde, at du skal presse dine grænser. Det vil sige presse dig selv ud over, hvad du kan gøre i dag
  • Efterlad din komfortzone. Som man siger, hvis du gør, hvad du altid har gjort, så får du, hvad du altid har fået. Nogle gange bliver du nødt til gøre ubehagelige ting og efterlade din komfortzone for at få nye resultater. Dette kan være ubehageligt følelsesmæssigt såvel som fysisk
  • At indrømme fejl. Nogle gange er du nødt til at acceptere et tilbageslag for at bevæge dig fremad. Det kan betyde at indrømme en fejl, annullere et projekt, der ikke fungerer, eller reevaluere et af dine mål. Er du klar til at tage et skridt tilbage for at tage to frem?
  • Den opgave, du ikke vil lave. Der vil være ting, du ikke ønsker at lave, men som du bliver nødt til at lave alligevel. Uanset om det er en kedelig opgave eller bare noget, som du ikke nyder, bliver du nødt til at være disciplineret nok til at få arbejdet gjort

Lyset i den anden ende af tunellen

Det, der ofte hjælper mig gennem disse ubehagelige situationer, er at hele tiden huske, hvad det er jeg er på vej til, og hvad jeg opnår ved at gøre tingene.
Husk derfor altid at have dine overordnede mål for øje og sørg for at udbyttet ved at nå dine mål er positivt formuleret, så det givet mening for dig, når du laver en eller flere af ovenstående situationer.
Du skal også huske at fejre dig selv, hver gang du er blevet færdig med en af opgaverne, som er nødvendige for at nå dine mål. Glæden ved at have løst en irriterende men vigtig opgave, hjælper også med at holde dig på sporet.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Tak til Craig Jarrow for inspirationen til indlægget.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk