Hvordan får du effektivt løst den vigtige opgave, som du har svært ved at finde motivationen til at løse?

Ja, vi kender det alle sammen. Der er opgaver, som bare skal gøres og er vigtige. De er ofte afgørende for, at vi kan nå vores mål. Hvordan får du løst disse opgaver effektivt?

De effektive råd

  • Planlæg hvornår og gør det – Synliggør opgaven i din kalender, så du ved hvornår du løser opgaven. Hold et møde med dig selv, hvor formålet er at få løst denne opgave. Sæt telefonen på lydløs og luk din e-mail
  • Sæt nok tid af og start fra morgenstunden – Planlæg hellere for meget tid til opgaven. Det kan tage lidt tid at komme i gang. Det er vigtigt, at du har tid til at gøre opgaven helt færdig, når du er kommet i gang.
    Start også med opgaven fra morgenstunden. Der kan du præstere bedst
  • Du skal italesætte fordelen ved at få det gjort – Tal med dig selv og fortæl dig selv, hvorfor det nu er, at denne opgave er vigtig, og hvorfor den skal gøres. Denne proces hjælper med til at få “mandet” sig op til at komme i gang
  • Et sted hvor du ikke kan forstyrres – Når din motivation er lav, er det let at blive forstyrret. Placer dig derfor et sted, hvor du bliver forstyrret mindst mulig. Sørg også for at du ikke lader dig forstyrre af egne handlinger. Få dig selv på sporet igen med det samme, du begynder på overspringshandlingerne
  • Vent på idéerne kommer, for det gør de – Mange stopper opgaven hurtigt igen, fordi de ikke kan komme i gang. Vent i stedet og bliv ved med at fokusere på opgaven. Løsningen skal nok komme så bare hold fokus
  • Hold pause – Giv dig selv en pause. Hold 5 min. pause hver 25 min. eller 10 min. hver 50 min. Gå ikke i gang med andre opgaver i din pause. Brug den til lige at koble lidt fra. Måske får du en idé, når du får set opgaven fra andre vinkler

Husk at det giver en fantastisk følelse at få vigtige ting gjort, som du faktisk ikke har lyst til. Beløn dig selv med ros og et klap på skulderen, når du er færdig 🙂

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk