Spar 10-30 minutter hver dag, ved at diktere tale til tekst. Det er vel et tilbud, de færreste kan sige nej til? Gør det endvidere, når du er på farten og spar endnu mere tid.

– “Skriv” referatet fra kundemødet, mens du kører ved at diktere gennem dit headset
– Send sms mens du er på farten uden at kigge på telefonen
– Nedfæld dine tanker om et projekt, mens du går rundt

På mobile enheder kan du diktere op til 5 gange hurtigere, end du skriver.

Jeg opdagede muligheden for at diktere tale til tekst, da jeg læste om de nye muligheder, der var kommet i Apples nye opdatering IOS 8.0. Så længe du har data-/Wi-Fi-forbindelse, kan du nu på dansk diktere tale til tekst overalt på din mobile enhed. Muligheden har været der i noget tid på engelsk, tysk m.m., men nu også på dansk.

For at aktivere funktionen skal du på Apples produkter aktivere Siri. Det gør du under: Indstillinger > Generelt > Siri.

Du aktiverer derefter funktionen ved at trykke på den lille nye mikrofon-knap på tastaturet umiddelbart til venstre for mellemrumstasten. Når du gør det, erstattes tastaturet med en lydkurve, som registrerer din tale. Når du er færdig, trykker du på OK-knappen, og det talte er omdannet til tekst.

Taler du tydeligt og ikke for hurtigt, er det nemt, hurtigt, enkelt – og virkelig præcist.

Vil du have tegnsætning, skal du sige “komma”, “punktum”, “udråbstegn” og “ny linje” de rette steder. Funktionen virker alle steder, hvor du kan skrive på nær, når du i visse App’s skal skrive dit kodeord.

Android

Jeg har efterfølgende undersøgt mulighederne på Android enheder. Der virker det gode valg som app’en Dictus. Den er ikke lige så integreret i hver enkelt program som hos Apple, da det er er separat program. Du skal efterfølgende kopiere, hvor du vil have teksten hen. Du kan heller ikke se, hvad den “skriver”, før du har talt. Generelt er den dog stadig et effektivt valg, som helt sikkert vil spare dig for tid.

Pc og Mac

Dictus virker også til pc. På Mac kan det betale sig at bruge dansk diktering, som er integreret i systemet.

Start i dag – ellers starter du aldrig

Hos MERE TID ved vi, at det kan være svært at komme i gang med nye ting, også selvom der kan være tid at spare. Der er kun en løsning på dette dilemma, og det er at komme i gang med det samme.

Prøv derfor funktionen med det samme, og se hvor let og enkelt det er. Har du ikke tid i dag, så træf en beslutning i dag og reserver 1 time i din kalender, når det er muligt. Brug hele timen, så du kommer omkring alle de muligheder, hvor du kan bruge funktionen, og få testet diktering, så du kan det.

Læs mere her, om hvordan du kan optimere brugen af tale til tekst.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk