Bliv op til 25 % mere effektiv ved at bruge 10 til 15 minutter hver dag på at evaluere din arbejdsindsats. Kan det virkelig passe, er der nok mange der vil sige. Svaret er ja. Der er tid at hente gennem refleksion og evaluering.

Inspirationen til dette indlæg kommer fra denne artikel udgivet af Harvard Business School Working Knowledge d. 5. maj i år. Her viser studier at refleksion og evaluering af dit arbejde kan forbedre din arbejdsindsats op til 25 %.

For MERE TID er det godt med denne type dokumentation, som bekræfter, det vi lærer deltagerne på MERE TIDs udviklingsforløb.

Hvordan gør du det så?

Det vigtigste er at have et system, som du har tillid til. Personligt bruger jeg min kalender og en digital arbejdsdagbog. I det jeg tidsplanlægger mine opgaver, kan jeg følge op på, om jeg holder tiden. Går jeg over tiden på en opgave, foretager jeg en refleksion over hvorfor. Denne refleksion kan hjælpe mig til næste gang, hvor jeg skal lave en lignende opgave.

Endvidere gør jeg det, at jeg sidst på arbejdsdagen reflekterer over min arbejdsdag i en digital dagbog. Her nedskriver jeg mine tanker om dagen. Dette ikke så meget for at kunne gå tilbage og kigge disse tanker igennem igen. I stedet mere for at få tænkt dagen igennem igen og få forholdt sig til de gode ting, og ikke mindst de ting der kunne gøres bedre. Min digitale arbejdsdagbog er app’en Day One. Og ja, det giver et bedre resultat, når du skriver dine tanker ned frem for kun at tænke dem. Det ligger simpelthen et ekstra lag læring på processen, når du skriver det ned.

Det at gennemgå sin dag på denne måde og gøre det hver arbejdsdag gør en stor forskel. På denne måde vil du hele tiden have et optimeringsfokus, som vil gør dig i stand til at arbejde bedre, hurtigere og give dig en større succesfølelse.

De effektive råd

Evaluer din arbejdsdag hver dag.

  • Hav et system du har tillid til, og som er let at bruge
  • Afslut med at bruge 5 minutter på at afklare følgende spørgsmål. Skriv dine refleksioner ned i en log
    • Hvad gik godt i dag?
    • Hvad skulle jeg have gjort anderledes?
  • Juster derefter dine konklusioner i din kommende planlægning
  • Afslut ugen med at kigge tilbage, evaluere og samle op på dine konklusioner
© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk