Har dit projekt brug for starthjælp? Har du gået I længere tid og ikke kunnet komme i gang med dit projekt? Her kommer 6 måder, som kan hjælpe dig med at få startet op.

De fleste kender det. Det at gå som katten om den varme grød. Du ved, at du skal i gang. Ja, faktisk har du sagt dette til dig selv i noget tid nu. Det er bare som om, at der ikke er ikke godt tidspunkt at få startet på, og imens går tiden.

Metoden til at komme i gang, er at sænke forventningerne til opstarten, og i stedet “bare” at starte op med at lave en kladde. Det vigtigste er egentlig at komme i gang.

Her er 6 måder, hvorpå du kan kickstarte dit projekt med en kladde

  1. Sæt tid af – Du har ikke altid tid til at vente på at blive kreativ. En af mine mottoer er – “start i dag- ellers starter du aldrig”. Sæt en halv eller en hel time af til at komme i gang. Ja, tankerne vælter måske ikke ud af dig lige til at starte med, men hold fokus på projektet i den afsatte tid, og du skal nok få skrevet noget ned
  2. Brug dine favorit værktøjer – Har du en yndlings notesbog eller en favorit app eller program, så start med at bruge dem til din kladde. Hvis du bruger værktøjer som tidligere har hjulpet dig, og som du er glad for at bruge, så er der en tendens til, at de også gør det i sådanne situationer. Men husk at holde det simpelt
  3. Bare skriv – Kan du ikke finde ud af, hvor du skal starte, så start med at beskrive projektet. Bare det, at du kommer i gang med at beskrive projektet, vil synliggøre opgaver og andre ting, som skal løses undervejs. Oftest vil du herefter vide, hvor du skal starte
  4. Del projektet op i små bidder – Der er kun en måde at spise en elefant på – En bid af gangen. Bare det at komme i gang med små opgaver i et stort projekt, kan være med til at opbygge det momentum, der er brug for. Synliggør altid de næste handlinger i din personlige planlægning, og sørg for at opgavernes varighed er maks. 2 til 3 timer ad gangen
  5. Begræns dig ikke – Begræns ikke dine tanker og idéer ved en projektopstart. Skriv alle tanker og idéer ned. Husk at dette bare er en kladde, og at det ikke er nu, du skal sætte begrænsninger. Lige nu gælder det bare om at komme i gang
  6. Lad dig ikke være låst af en bestemt metode eller værktøj – Oftest gør vi som vi plejer. Men pointen, “at hvis vi ønsker andre resultater, skal vi gøre andre ting, end vi plejer”, betyder også, at det kan være godt, at prøve noget nyt. Brug for eksempel Post-It til at opsamle dine ideer. Eller hvis du skal lave en rapport, så start med at lave en liste over, hvad rapporten skal indeholde

Vent ikke til du er klar

Du bliver nok aldrig helt klar, og der er nok heller ikke et helt perfekt tidspunkt til at starte dit projekt op.

Det vigtigste er at komme i gang. Det behøves ikke at være flot og lækkert. Det kan det altid blive senere. Start i stedet med en kladde.

Træn din personlige effektivitet og start dit projekt op i dag.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Tak til Craig Jarrow for inspiration til indlægget.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk