Du har lige 10 minutter til den næste ting, du skal. Hvad bruger du denne tid til? Tager du telefonen op ad lommen og kigger, om der er sket noget på de sociale medier? Spiller du lige lidt på dit favoritspil?
Eller bruger du tiden produktivt?

Vi har alle kun den samme tid til rådighed, men der er stor forskel på, hvordan vi bruger den. En af forskellene mellem de virkelig produktive og de fortravlede er, at de produktive har rutiner/vaner, som styrker deres produktivitet.

De små tidslommer imellem opgaver/møder m.m.

Kan du nikke genkendende til ovenstående eksempel, kan det være godt at sætte fokus, hvad du fx bruger tiden på:

  • op til møder
  • anden ventetid ved fx rejser eller lignende
  • når du er færdig med en opgave før tid og kun har kort tid inden den næste
  • når du transporterer dig fx i bil

Den tid, som du bruger på dette hver dag, løber op – ja, måske i flere timer. Hvad kunne du ikke nå, hvis du havde 2 timer mere om dagen?

Produktivitet imellem opgaver

Har du som mange andre en mængde tid hver dag, som du ikke har nogle gode rutiner/vaner for, så er det måske på tide at prøve nogle af.

Her får du 6 opgaver, som vil styrke din produktivitet:

  • Lær noget nyt – En god bog/lydbog på din telefon, tablet eller lignende kan være en produktiv måde at udnytte tiden på. At få et kontinuerligt flow af ny inspiration er rigtigt givende. Selv har jeg endvidere ca. 10 blogs jeg følger. Jeg bruger Feedly til at samle indlæggene fra disse blogs, og har derfor altid læsestof med. Endvidere kan jeg anbefale at høre relevante podcast. Du kan her se, hvor MERE TID bl.a. får sin inspiration.
  • Gennemgå din to-do liste – Det er også produktivt at bruge tiden på at lave en status over de opgaver, du gerne vil have lavet i dag. Dette for at sikre at du er på rette spor og når dine vigtigste opgaver
  • Træk vejret – At bruge fx 5 minutter hvor du sætter fokus på dit åndedræt, vil helt sikkert give fornyet energi. Er du et sted, hvor du kan komme ud og gå en kort tur er dette også klart at anbefale. Effekten af denne form for aktivitet er desværre ukendt af mange, men den har en stor produktiv effekt i form af fornyet energi og fokus
  • Løs små opgaver – I stedet for løbende at løse små opgaver forsøger jeg at have nogen med mig til det tilfælde, at jeg lige står og har lidt ekstra tid. Det kan være et par telefon opkald, en der lige skal have et kort svar på en mail eller sms. Det er rigtig dejligt at kunne tjekke disse småopgaver af, når de er løst, og det vil give dig et produktivitetsløft i form af ekstra energi
  • Hav en dialog med dem du er sammen med – Alt for tit har vi travlt med at kigge på vores mobile enheder, når vi har ekstra tid. Prøv når du er sammen med andre bevidst at lade være og igangsæt istedet en samtale. Spontan dialog kan være rigtig givende og udbytterig
  • Skriv i din dagbog – MERE TID anbefaler alle de hjælper, at de hver dag skal bruge 5 minutter på at skrive ned: Hvad der gik godt i dag, og hvad de gerne ville have gjort anderledes. Denne reflektion og evaluering er en af de mest produktive råd, vi kender. Hvorfor ikke bruge nogle få minutter her og der til at udføre denne vane, når effekten er stor

Hvorfor er e-mail ikke på listen

Mange vil argumentere for at e-mail også burde være på ovenstående liste. Det er ikke min holdning. Jeg ser alt for tit, at folk går i gang med e-mail i disse små tidslommer. Desværre uden at komme ret langt, og da de ikke får afsluttet deres e-mail, så bliver informationen i hovedet og tager fokus.

Når du skal udnytte små tidslommer effektivt, så er det vigtigt, at du kan starte og stoppe, det du går i gang med uden, at det efterfølgende koster dig energi. Ellers skal du vente, til du har tid til at gøre opgaven færdig. Alternativt vil din hjerne indtil opgaven er færdig bruge energi på at huske, at du mangler at blive færdig. Denne energi er meget bedre brugt på at være tilstede i nuet.

Tag tiden tilbage

Kan du bruge 1-2 timer mere om dagen? Så vil nogle eller flere af ovenstående råd helt sikkert hjælpe dig med at styrke din personlige effektivtet og din samlede produktivitet.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk