Hvad gør du, når du kan mærke trætheden og uopmærksomheden snige sig ind på dig? Eller når du har en speciel hård dag foran dig?

Du kan fx tage et skridt af gangen og håbe på, at du lykkes.

Du kan sørge for at have nok tilgængelige opkvikkende drikke til din rådighed.

Eller du kan stoppe den vigtige opgave, du er i gang med, og starte på den igen i morgen.

Men hvor tit virker ovenstående løsninger?

  • Når du tager et skridt af gangen, hvor tit er du så nået dit mål?
  • Får du lavet de ting du skal, når du tager en opkvikkende drik?
  • Får du startet næste morgen på opgaven eller ender den med at blive skudt til næste dag?

Det er min oplevelse, at disse løsninger sjældent giver de resultater, du ønsker og forventer. Årsagen til dette ligger efter min mening primært i, at du ikke har slutresultatet synligt for dig. Hvordan vil det føles at være færdig med opgaven, og hvad vil resultatet give. Hvilket udbytte får du af denne travle dag.

Baggrunden for dette argument er, at når vi kan se det positive udbytte ved at lave opgaver færdige eller udbyttet af en hård arbejdsdag, så frigiver det mere spirituel energi, fordi det giver mening. Din spirituelle energi er din kraftigste kilde til motivation, vedholdenhed og retning, og det er en afgørende drivkraft i disse situationer. Har du lyst, kan du læse mere om de 4 energidimensioner i bogen: The Power of Full Engagement af Jim Loehr og Tony Schwartz.

Når du er ved at gå kold så lav en sejrserklæring

Har du fra dagens start ikke fået frigjort nok af din spirituelle energi gennem fx visualisering, så er det en rigtig god idé at stoppe op, når du mærker disse træthedssymptomer. Brug så 2 minutter på at nedskrive en sejrserklæring i en simpel sætning.

Sætningen skal beskrive din dag, og hvad du vil opnå, hvis du gjorde det, som var vigtigt at få gjort.

Sætningen kunne fx se sådan ud:

“I dag fik jeg færdiggjort den vigtige opgave for projektet. Dette selvom jeg havde svært ved at komme i gang.”

Eller

“I dag var jeg nærværende og gjorde en forskel, i de møder jeg deltog i. Endvidere nåede jeg mine 3 vigtige opgaver, som gør jeg kommer tættere på mine mål.”

Det er altså en idealistisk beskrivelse af, hvordan du ønsker din dag skal være. Det er lige netop årsagen til, at det frigiver spirituel energi.

I en enkel sætning får du følelsen af at have opnået noget, lettelse og glæden over at lykkes. Du får synliggjort valget ved at være produktiv frem for at opleve nederlaget eller den manglende succes.

Har du ikke prøvet denne metode endnu kan den varmt anbefales. Husk at skrive sætningen ned, og hav den synlig foran dig hele dagen. Du vil med denne metode helt sikkert opleve, at din personlige produktivitet forbedres.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk