De fleste af MERE TIDs blogindlæg tager udgangspunkt i, hvordan du konkret kan ændre dine rutiner/vaner/metoder for at kunne vinde på jobbet og lykkes i livet. Men udgangspunktet for at vinde på jobbet og lykkes i livet er ikke kun gennem “hvordan”, men i langt større grad ved at kende dit “hvorfor”.

Baggrunden for at du skal kende dit “hvorfor” er, fordi det er her den store energifrigivelse ligger. Med energifrigivelse mener jeg, at når du først ved, hvorfor du vil, og det er dybt forankret hos dig, så er det meget lettere og hurtigere at udføre, hvordan du vil gøre det.

Et “hvorfor” er meget vigtigere end et “hvordan”

Jeg oplever alt for mange, der farer igennem hverdagen både privat og arbejdsmæssigt med fokus på hvordan, uden at deres “hvorfor” er dybt forankret hos dem. Det synes jeg er synd, for det betyder, at det bliver så meget sværere og mere tidskrævende at vinde på jobbet og lykkes i livet.

I en tid hvor du som menneske har så mange muligheder. Flere end du nogensinde har haft. Der er det vigtigt, at du løbende tager stilling til, hvad det virkelig er, der er vigtigst for dig. Uden denne stillingtagen er der alt for stor risiko for, at du kommer til at gå glip af det, som virkelig betyder noget for dig.

Ja, du nåede måske en masse, men det var de forkerte ting.

Det kommer selvfølgelig til at ske, at du en gang i mellem selv med et tydeligt “hvorfor” finder ud af, at du var på vej den forkerte vej. Når det sker, kan du bare trøste dig med, at du fandt ud af det meget hurtigere, end du ellers ville have gjort. Dette fordi du netop havde fokus og energi bag dit “hvorfor”.

Det er heller ikke fordi “hvordan” er ligegyldigt, men jeg synes, det er irrelevant, hvilken app, program eller metode, du bruger. Dette så længe du ikke har et dybt forankret “hvorfor”. Uden hvorfor vil du ikke få fuldt udbytte af dit hvordan.

Energi er din mest kritiske ressource

Du har kun en hvis mængde energi hver dag, hvordan du bruger den er helt op til dig. Hvorfor du bruger den på de ting, du gør, håber jeg giver mening og værdi for dig.

Er det ikke tilfældet, så er det heldigvis aldrig for sent at starte. Og nu kommer så en “hvordan” løsning til, hvordan du kan komme i gang.

Hack din hjerne

Løsningen er, at du skal i gang med at hacke din hjerne. Du skal til at fortælle den, hvad der virkelig er vigtigst for dig. Når du gør det, og gør det hver dag, så vil du opleve, at den virkelighed du ønsker langsomt kommer tættere og tættere på. Ja, desværre kræver denne reprogrammering tid og energi, men det er også det.

Forudsætningen for sådan en proces er, at du sætter tid af til din egenomsorg. Tid hvor du tænker og reflekterer over, hvad det er, der er dine “hvorfor’er”. I denne proces skal du prioritere at vælge de beslutninger, som virkelig er vigtige for dig. Dette kontra at vælge alt for mange og så hurtigt skabe skuffelse over ikke at kunne nå dem, uanset hvor meget energi de frigører.

MERE TIDs råd til dig er at lave nogle sætninger, som du læser hver dag. Sætninger der tydeliggører dine “hvorfor’er”. Det eneste du skal gøre er at læse disse sætninger min. 1 gang hver dag, men gerne morgen og aften. Det vil typisk tage 1 minuts tid, men det vil over tid have en kæmpe påvirkning.

Det kunne fx være sætninger som:

  • Jeg vil være en person som primært opleves som nærværende og positiv
  • Jeg vil have overskud til mig selv og min familie hver dag
  • Jeg er en person, som holder hvad jeg lover
  • Jeg påtager mig ikke flere opgaver, end jeg kan løse dem i den kvalitet, som forventes af mig

Det vigtigste ved sætningerne er, at du virkelig har ejerskab for netop disse helt inderst inde. Har du ikke det, så mindsker du chancen for succes.

Det er, når du kender dine “hvorfor’er”, at din produktivitet virkelig tager fart, og gør det muligt for dig at vinde på jobbet og lykkes i livet.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk