Det er mandag morgen.
Starten på en ny uge.

Er du klar til denne uge?

Eller endnu bedre.
Ved du hvad du skal, og hvor du er på vej hen?

Start din uge med en plan

Hvordan starter du din uge?

For at få en produktiv uge er det nødvendigt med en plan.

Har du en? eller tager du det bare, som det kommer?

Der er mange timer at spare ved at have en plan og overblik over din uge. Den bevidsthed og fokus det skaber at have tydelige mål og prioriteter har afgørende betydning for at komme tættere på dine mål.

Ved du ikke, hvad du skal nå i denne uge, giver du dig selv en dårlig start. Her kommer 7 spørgsmål, som du bør stille dig selv mandag morgen, inden du går i gang med ugens arbejde.

Den gode start på ugen

  • Hvad skal jeg have gjort? – En af de vigtigste ting, du skal have gjort, er at have overblik over, hvad du SKAL have lavet i denne uge. Frem med din to do liste og gennemgå, hvad du skal nå. Husk i den forbindelse at tidsestimere og planlægge, hvornår opgaverne skal laves
  • Hvor skal jeg være? – Hvilke aftaler har du i denne uge, og hvordan hænger de sammen med dine andre prioriteter? Har du planlagt nok tid til transport, og har du tid til opsamling mellem hvert møde? Det er her du skal vurdere, om du skal ændre, flytte eller aflyse nogle af dine aftaler for også at have tid til dine vigtigste opgaver
  • Hvad skal jeg samle op på? – Har du nogle ting, du ikke nåede i sidste uge? Sørg for at få dem ind i denne uges planlægning. Derved undgår du, at de på et senere tidspunkt kommer uventet og ødelægger din planlægning
  • Hvilke deadlines udløber snart? – At blive overrasket over en deadline i sidste øjeblik er dræbende for dit overblik og planlægning. Sørg for at du ved, hvad du skal have færdig i denne og næste uge, og hvor lang tid opgaven tager. Planlæg at få opgaven lavet i god tid. Det giver dig rigtig positiv energi at blive færdig før tid. Samtidig giver det dig mulighed for at justere og optimere kvaliteten, hvis en ny idé dukker op
  • Hvilke projekter er jeg i gang med? – Et overblik over dine projekter er nødvendigt for også at holde fokus på det store billede. Sørg for at bruge tid på at sikre, at du og din projektkolleger er med på de aftalte opgaver. Alt for tit skyldes årsagen til forsinkelser, at der ikke blev fulgt nok op
  • Hvilken opgave skal jeg have lave i denne uge, som jeg ville have udskudt? – Oplevelsen af at have opgaver, som du udskyder igen og igen, er ikke god for din moral. Lav det til en god vane, at du hver uge får lavet en opgave, som du ved, du ellers vil have udskudt
  • Hvilke handling skal jeg have gjort for at nå mine mål? – Rigtig mange bliver så overvældet af de mange ting, de skal have gjort hver uge, at de glemmer deres store og vigtige mål. Sørg for at du har opdelt dine mål i mange små handlinger, så du kan arbejde på dem hver eneste uge og opnå dem

Giv dig selv en vane, der vil spare dig timers arbejde

En god start på ugen har en enorm betydning for din samlede produktivitet.

Gør dig selv en tjeneste, som du vil påskønne senere på ugen. Brug 20 min som det første mandag morgen og lav en plan, som indeholder svarerne på ovenstående spørgsmål. Belønningen ved en sådan plan er stor.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Tak til Craig Jarrow for inspiration til indlægget.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk