Tekst til tale på dansk har på iPhone været mulig siden september 2014. Alligevel oplever jeg rigtig mange, som bliver overrasket over, hvor meget tid der er at spare ved at bruge funktionen.

Bruger du din digitale assistent?

Efter min mening er der mange gode grunde til at bruge denne funktionalitet. Eneste forudsætning er, at du er et sted, hvor du kan tale uden, at det forstyrrer andre. Jeg er dog sikker på, at det tidsmæssigt i mange tilfælde kan betale sig at finde et sådant sted frem for at bruge fingrene.

Hvorfor bruge tale til tekst

  • Det går hurtigere end du kan skrive. Ja, op til 5 gange hurtigere
  • Du kan have begge hænder fri, hvis du fx sidder i bilen. Har du et bluetooth headset, skal du efter min erfaring tale lidt langsommere end i Apples eget headset
  • Du kan bevæge dig i mens. Dette er en af mine favoritter. Når jeg går og dikterer fx min dagbog, slår jeg 2 fluer med et smæk, da jeg få bevæget mig samtidig

Hvad skal du huske, når du bruger funktionen

  • Du skal langsomt og tydeligt. Det tager lidt tid at vende sig til, men vigtigst er at udtale ordene tydeligt. Siri er også blevet meget bedre siden 2014, men den er ikke perfekt
  • Husk at tænke tegnsætning m.m. Når du taler, skal du huske at sige “komma”, “punktum”, “spørgsmålstegn” eller “ny linje”, når du har brug for det
  • Husk altid at gennemlæse bagefter. Tjenesten er som skrevet ikke perfekt, men ofte er årsagen til de fejl, jeg laver, at jeg ikke var tydelig nok i udtalen

Hvad bruger jeg siri til?

  • “Skrive” dagbog. Evaluering har en afgørende indflydelse på min produktivitet. Derfor bruger jeg 5 min. hver dag på at notere, hvad der var godt i dag, og hvad jeg gerne ville have gjort anderledes. Denne opgave går så meget hurtigere, når jeg taler
  • Notere husketing. Skal jeg lige tilføje noget til indkøbssedlen, får jeg en god idé, går jeg rundt og brainstormer eller skal jeg lige lave en hurtig reminder. I disse situationer synes jeg, det er oplagt at bruge siri
  • Ved sms og beskeder. Jeg synes mine beskeder er bedre, når jeg bruger siri. Jeg sparer ikke på ordene, og generelt bliver mine beskeder mere tydelige, nærværende og relevante. Dette betyder ofte, at jeg undgår besked ping-pong, da jeg får det hele sagt på en gang

Bruger du ikke siri særlig meget i dag, kan jeg kun anbefale dig at starte en ny vane. Denne vane kan spare dig en masse energi og samtidig gøre dig mere effektiv.

Husk at du udover at lave tekst om til tale også kan spørge siri om rigtig mange relevante ting, som du så får hjælp til at finde svar på.

Vil du vide mere om, hvordan du aktiverer siri på din iPhone, eller hvordan du kan bruge denne funktionalitet på en android telefon, så kan du læse mere her.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk