Indtil for få måneder siden var jeg ikke klar over, at der var en effekt ved jordforbindelse ud over, at det beskytter elektricitet fra at forvolde skade, hvis det fx kommer i forbindelse med vand eller lynnedslag.  Jeg kender også forståelsen “når en person har jordforbindelse” – og derigennem er i kontakt med den sunde fornuft.

I de sidste måneder har jeg eksperimenteret med en anden jordforbindelse, nemlig den hvor jeg fysisk er forbundet til jorden. Enten gennem direkte kontakt eller gennem jordforbindelsen i mine stikkontakter.

Jord hvad for noget…

Ja, det er spørgsmålet, jeg har fået tilbage, når jeg har fortalt lidt om eksperimentet. I bund og grund er Earthing (som det hedder) egentlig simpelt og naturligt. Det er så simpelt og naturligt, at det er de færreste igennem menneskets eksistens, der har tænkt over det.

Princippet og ideen bag Earthing er meget enkel. Når vi er i kontakt med jorden, opnår vi en elektrisk balance, som har fundamentale effekter på vores helbred. Alle levende væsener er i konstant kontakt med jorden. Det har vi mennesker også været – indtil vi begyndte med gummisåler og gulvmaterialer, der isolerer os fra jorden. Det moderne menneske kan nemt gå hele dage uden jordforbindelse. Og denne manglende jordforbindelse har konsekvenser for vores helbred og velvære.

Effekterne ved Earthing

Forskningen omkring Earthing er stadig i gang og endnu ikke på sit højeste, men der er allerede nu dokumentation for nedenstående effekter.

 • En forbedret søvn og søvnrytme

  earthing-effekter

  Billede fra qliving.com

 • Hurtigere restitution efter overanstrengelse og hård fysisk træning
 • Forbedret restitution efter fysiske skader og sygdom
 • Reduktion af muskelspændinger
 • Reduceret stress og en umiddelbar “beroligelse” af det autonome nervesystem
 • En umiddelbar reduktion af “støj” i hjernen. Især i den (“logiske”) venstre hjernehalvdel
 • Normalisering af biologiske rytmer i kroppen, for eksempel niveauet af stresshormonet kortisol
 • En øgning af blodcellernes så kaldte “Zeta potentiale” hvilket betyder, at blodet bliver mere letflydende og kroppens cirkulation forbedres
 • Bedre energi og overskud
 • Reduktion af den kropsspænding (body volt) man udsættes for i nærheden af elektriske felter.

Se mere om forskningen bag på The Earthing Institute og fx på Barfodet.dk kan du på dansk læse om Earthing og købe relevante produkter.

Mine eksperimenter med Earthing (jordforbindelse)

Formålet med at afprøve Earthing var at se om, det kunne optimere mit overskud. Dette primært gennem bedre søvn. Overskud er efter min mening den vigtigste nøgle til at få succesfulde dage, så jeg er altid “på jagt” efter optimeringsmuligheder.

Jeg har de sidste 2 måneder ligget på et lagen, som har haft jordforbindelse. Lagnet har ligget oven på vores nuværende lagen i fodenden af sengen og været forbundet til en stikkontakt med jord vha. det medfølgende kabel og en stikkontakt-adapter. Fra knæet og ned har vi været jordforbundet, mens vi sov.
På min arbejdsplads har jeg haft en Earthing-måtte under mit keyboard, som også har været forbundet til jord gennem stikkontakten.
Endvidere har jeg siddet med jordforbindelse gennem et armbånd, når det var muligt. Fx. når jeg læser eller ser fjernsyn.
Sidst har jeg været huset igennem for at minimere elektromagnetiske forstyrrelser fra vores digitale enheder og jordforbundet enhederne, hvor det var muligt. Dette for at minimere den påvirkning som disse elektriske frekvenser har på vores krop, men også for at optimere effekten af Earthing.

Resultaterne har været rigtig gode, hvilket også er baggrunden for dette indlæg.
Jeg oplever klar forbedring i min søvn, som nu er roligere. Jeg har mindre ømhed efter sport og restituerer bedre. Jeg kan generelt mærke, at jeg har mere energi end tidligere, og det siger ikke så lidt 🙂 . Sidst er min påvirkning af statisk elektricitet stærkt minimeret.

En “glemt” gratis ressource

Jeg ville ønske, at jeg har haft viden om Earthing for længe siden, men sådan er det altid i bagklogskabens klare lys. Det er så let og ligetil og har samtidig store effekter. Begynder du at læse om de mange tusinde mennesker, som har beskrevet deres positive oplevelser ved Earthing / jordforbindelse, så kan du læse om: Reducering af stress, forbedring af fx gigtsmerter og andre inflammatoriske tilstande, reducering af jetlag, hjælp ifm. autisme, reduktion af allergier osv.

Ikke at du skal fejle noget, før du begynder at prøve Earthing. Som du nok ved, så er mit mål er at optimere mine og andres muligheder for at vinde på jobbet og lykkes i livet, og her ser jeg klart Earthing som et værktøj, der virkelig giver dig “value for money”, når det kommer til at optimere dit overskud.

Må jordens kraft være med dig 🙂

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk