Formålet med denne video-serie er at undgå, at e-mail styrer vores opmærksomhed eller overvælder os.

Dette er del 3 ud af 5 om e-mail og giver råd til, hvordan man tømmer e-mail indbakken.

Se også de øvrige videoer i denne serie:

Nedenstående tekst er et uddrag af denne videos indhold.

Hvordan man tømmer indbakken

Formålet med at tømme indbakken er at få et komplet overblik, inden man handler. For med overblik træffer man bare bedre valg og skaber bedre løsninger.

Når indbakken skal tømmes, skal man kende til to strategier. At sortere og at behandle.

At sortere betyder, at man arbejder igennem sine e-mail, med det udgangspunkt, at man ikke må bruge mere end 2 minutter pr e-mail. Man kan vælge imellem at slette, arkivere, ringe, skrive tilbage eller udskyde til senere. Det er denne strategi, man skal bruge, når man tømmer sin indbakke.

At behandle e-mail, er at arbejde med e-mail, som vil tage over to minutter at løse. Man kan altså ikke behandle e-mail, mens man er i gang med at tømme indbakken, for det øger risikoen for, at man ikke kommer til bunds i sin sortering. Når jeg tømmer min indbakke, så udskyder jeg arbejdet med disse e-mail til senere og flytter dem over i en speciel mappe, som jeg kalder – Afventer behandling.

Når man tømmer indbakken med sorteringsmetoden, så forholder man sig altså ikke til, om noget er mere eller mindre interessant. Man starter enten fra bunden eller toppen og tager slavisk en mail ad gangen.

Et af de vigtigste principper for en god sortering er derfor, at man ikke går ind i en e-mail, for derefter at gå ud af den igen, fordi man ikke ved, hvad man skal gøre ved den. Det eneste sorteringskrav, man skal bruge, er to-minutters reglen. Kan den ikke løses på under to minutter, så skal den i mappen til de e-mails man kigger på senere. Mere om det i video nr. 5.

Man kan sortere flere gange i løbet af dagen, men undgå at gøre det for ofte. Se mere om hvorfor i videoen om, hvor ofte man skal kontrollere e-mail.

Andre gode råd om e-mail

Har du lyst til at få mere inspiration til en god e-mailstyring, så læs evt. også disse indlæg:

Prøv den anden virkelighed

Jeg håber, at du får lyst til at optimere din e-mailstyring. Det vil helt sikkert spare på din tid, energi og opmærksomhed, som du så i stedet kan bruge på noget, der giver dig mere langsigtet værdi.

© MERE TID – Fordi du kun kan bruge tiden én gang

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk